BALKANTÜRKSİAD YÜKSEK DANIŞMA KURULU 2015 YILINA STRATEJİK BAKIŞ TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ…

 Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (Balkansiad) 2014 yılının 2. Yüksek Danışma Kurulu Toplantısını Almira Otel’de gerçekleştirdi. 2015 yılına Stratejik Bakış başlığı ile yapılan toplantının konuğu Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer oldu.

Toplantının açılışında konuşan Balkansiad Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Balkansiad bayrağını yukarılara taşımaya ve bu doğrultuda Balkansiad’a yönelik ilgi ve teveccühü arttırmaya devam ediyoruz” dedi.

Çalışmalarına kesintisiz bir şekilde devam ettiklerini belirten Onur sözlerine şöyle devam etti: “Yurtdışında gerçekleştirdiğimiz ekonomi zirvelerimizin olumlu sonuçlarını almaya başladık. Arkadaşlarımızla yaptığım değerlendirmelerde, düzenlediğimiz ikili iş görüşmelerinin somut ticarete dönüştüğü bilgilerini alıyorum. Balkansiad Evi’nin temelini atma aşamasına geldik. 13-16 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor.”

Konuşması sırasında ekonomik değerlendirmelerde de bulunan ve 2015’ten ümitli olduklarını söyleyen Onur, “2015 yılından çok ümitliyiz. Önümüzdeki yıl milletvekilliği seçimlerinin de geride kalmasıyla birlikte ekonomik konularda alınacak yeni kararlar doğrultusunda 2023 hedeflerine yönelik çalışmaların hız kazanacağı inancındayız. İhracatı arttırma, enflasyon ve işsizlik meselesinde önemli adımlar atılacağı inancını taşıyoruz. Ülkemizin çevresindeki huzursuzlukların sona ermesi de en büyük dileğimiz” dedi.

Balkansiad Yüksek İstişare Kurulu ve Balkantürk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin de Balkansiad’ın son zamanlar yaptığı projelerin Bursa’ya damga vurduğunu söyledi. Şahin sözlerini söyle sürdürdü: “Verdiğimiz burslarla eğitime katkı veriyoruz. Şimdi ise öğrenci yurdu ve vakıf üniversitesi kurma çalışmalarına başladık. Gerçekleştirilmesi zor olan projeleri gerçekleştiren, gerçekleştirmeye devam eden ve daha 4. yılında olan Balkansiad artık Bursa’yı aşıyor. Yaptığımız projelerle ve 400’e yakın değerli üyemizle Balkansiad bayrağı artık gönderde değil hep gökyüzünde olacak.”

Toplantıya misafir konuşmacı olarak katılan Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer ise genel ekonomik konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2010 yılında alınan ekonomik kararların olumlu etkisinin 2014 yılında çok net görülmeye başlandığını ifade eden Sözer, dış talep ile iç talebin birlikte büyümeye pozitif katkı sağlamaya başladığını bunun önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.

Sözer, dünyadaki konjonktürel gelişmeler ile birlikte bilhassa petrol fiyatları ile dolar kurunun ülke ekonomilerini direkt etkilediğini açıklamalarına ekledi. Türkiye ekonomisine ilişkin 2015 yılı beklentilerini dile getiren Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer, “Avrupa ve Asya’da deflasyonist baskı, petrol fiyatlarındaki düşüşle iyileşen makroekonomik istikrar ve not artırımı Türkiye ekonomisi için fırsatlar olarak değerlendirilebilir. Buna karşılık olası tehditleri de ABD’de erken parasal sıkılaştırma, jeopolitik riskler ve petrolde hızlı yükseliş, volatilite ve illikit piyasa koşulları, toparlanamayan ekonomik güven ve bilançolarda kur riski ile orta gelir tuzağı şeklinde sıralayabiliriz” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda Odeabank Başekonomisti İnanç Sözer’e Balkantürk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Şahin tarafından plaket verildi.

Ayrıca gecenin sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Balkansiad Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelerek projeler hakkında bilgi aldı.