2023 YENI YIL GALA YEMEĞI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yeni yıl yemeği Deluxe’de gerçekleştirdi.

Gecede, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Moda Tasarım Bölümü öğrencileri tarafından 10 farklı Balkan ülkesinin yöresel kıyafetlerinden oluşan defilesi de misafirlerden tam not aldı.

Nilüfer Deluxe’de gerçekleşen yeni yıl yemeğine, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı İlhan Uslu ve BALKANTÜRKSİAD üyeleri aileleri ile birlikte katıldı.

Gecede konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Şakir, “2022 yılını yoğun çalışma temposuyla geride bırakıyoruz. Yurtdışı temaslarımızdan, sinerji toplantılarımıza, BALNET Gruplarımızın etkinliklerinden Ankara’da gerçekleştirdiğimiz ‘Başkent Buluşmaları’nın ilkine kadar önemli çalışmalara imza attık. Bu faaliyetlerimizi hep birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdik. Zaten BALKANTÜRKSİAD olarak bizi farklı yapan da birlik içerisinde hareket etmemiz” dedi.

“2023 YILI BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR”

2023 yılına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Başkan Fatih Şakir, “Yeni yıla global ekonomide yaşanan gelişmelerle birlikte giriyoruz. Devam eden Rusya-Ukrayna savaşı, enerji krizi, bütün ülkelerde yaşanan yüksek enflasyon sebebiyle pek çok alanda belirsizlikler söz konusu. Ayrıca ülkemiz 2023 yılında önemli bir seçim sürecinden geçecek. İhtiyatlı iyimserliğimizi muhafaza ediyoruz. Bu arada 2023 yılı bizim için ayrı bir önem taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılını hep birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

“BEV’E YAKIŞAN BİR ESER BURSA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Gecede BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın (BEV) faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan BEV Başkanı İlhan Uslu ise Vakıfın 7 yılda katettiği yolun takdire şayan olduğunu ve çok sayıda öğrenciye burs verdiklerini belirtti. Sözlerinin devamında kız yurdu kuracaklarını söyleyen Başkan Uslu, “BALKANTÜRKSİAD’a ve BEV’e yakışan bir eseri inşallah Bursa’ya kazandıracağız. Kız yurdu projemizin temelinin 2 veya 3 ay içinde atmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

BALKANTÜRKSİAD’ın yeni yıl kutlama gecesi, O Ses Türkiye yıldızı Gemlikli Burak Eğrikavuk’un şarkıları eşliğinde üyelerin ve misafirlerin eğlenmesiyle devam etti.



Bir yanıt yazın