- 3 Ağustos 2023
- Yayınlayan: Ece
- Kategori: Genel
Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği, Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filminin Bursa galasında, filmin yönetmeni Özer Feyzioğlu’na, efsanevi sporcunun hayatını beyazperdeye taşıdıkları için teşekkür plaketi verdi.
Kariyerine sayısız dünya ve olimpiyat şampiyonluklarıyla birçok rekorlar sığdıran Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu filmi vizyona girdi. Özdilek Park’ta düzenlenen Bursa galasına, BALKANTÜRKSİAD ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Yönetmen Özer Feyzioğlu, oyuncular Hayat Van Eck, Yetkin Dikinciler, Gürkan Uygun, Selen Öztürk, Mustafa Kırantepe, Batuhan Davutoğlu’nun katıldığı galada yapılan konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı Fatih Şakir ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Salih Alkaya, Yapımcı Mustafa Uslu, oyuncular ve tüm emeği geçenler adına Yönetmen Özer Feyzioğlu’na teşekkür plaketi verdi.
Gala sonrasında, oyuncularla birlikte BALKANTÜRKSİAD ve Mestanlı Yöresi Kültür ve Dayanışma Derneği üyelerinin yoğun katılımıyla film gösterimine geçildi.
“Naim bir halk kahramanıydı”
Film sonrasında açıklama yapan BALKANTÜRKSİAD Başkan Yardımcısı Fatih Şakir, film esnasında duygu dolu anların yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu başarılı bir sporcu kimliğinin yanında, 1984 yıllarında Bulgaristan Türklerinin yaşadığı asimilasyon sürecini tüm dünyaya duyuran, bu amaç uğruna hayatını adayan bir halk kahramanıdır. Kaldırdığı ağırlıkların çok daha fazlasını omuzlarında taşıyan, Bulgaristan Türkleri için adeta bir direnişin, bir umudun sembolü haline gelen ve başarılarıyla hepimizi gururlandıran efsane sporcumuzu bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ülkemiz ve dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran efsanevi sporcumuzun hayatının beyazperdeye taşınmasının, Naim Süleymanoğlu’nun gelecek nesillere daha iyi anlatılması adına da çok önemli buluyoruz.”