TURKCELL CEO’SU SÜREYYA CILIV, BALKANTÜRKSİAD’IN KONUĞU OLDU…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BALKANSİAD)9’ncu Sinerji Toplantısı Hilton Bursa Convention Center’de Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv’in katılımı ile gerçekleştirildi.

BALKANSİAD’ın 9’ncu Sinerji Toplantısı Hilton Bursa Convention Center’de; Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, BOSB Başkanı Hüseyin Durmaz, BALKANSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Şahin, DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar, RUMELİFED Genel Başkanı Selim Yedikardeş ile çok sayıda sivil toplum kuruluşun temsilcisi ve seçkin davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Sinerji toplantınsın açılışında konuşan BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “BALKANSİAD olarak bizler toplumun nabzını tutan, iş dünyasını ve girişimci arkadaşlarımızı motive eden, birlik ve bütünlüğümüze katkı koyan bir misyon üstlendik. Son dönemde BALKANSİAD’a yönelik teveccüh bizleri mutlu ediyor. Tabii ki bu ilgi bizlerin sorumluluğunu daha da arttırıyor. Başta bursa ticaret ve sanayi odamız olmak üzere Bursa’daki diğer sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri çalışma şevkimizi daha da güçlendiriyor. Biz, birlikten kuvvet doğduğu inancındayız” dedi.

Dr. Onur: Ülke olarak yoğun bir gündemin içerisindeyiz

Ülkenin önündeki 1 yılın önemli olduğuna dikkati çeken Dr. Onur, “Ülke olarak yoğun bir gündemin içerisindeyiz.  Hemen önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimlerimiz var. Cumhur olarak tarihimizde ilk defa başkanımızı seçeceğiz. Arkasından kısa bir süre sonra milletvekilliği seçimleri gerçekleştirilecek. Bu sürecin huzur ve sağduyu içerisinde yaşanması iş dünyası için de son derece önemlidir. Bu dönemde her zamankinden daha fazla huzura, anlayış ve hoşgörüye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olacak. Bizler bu süreçte de işimize ve projelerimize odaklanacağız. Kaosa prim vermeyeceğiz.  Özellikle sınırlarının dört bir tarafı sıkıntılarla dolu ülkemizin ekonomik olarak bu süreçten etkilenmemesi gerektiği inancındayız. Ekonomi yönetimi, biliyoruz ki çok dikkatli. Bu dönemde en küçük bir tedirginlik çeşitli sıkıntılara sebep olmamalıdır. Merkez bankası faiz indiriminde olaya ilkesel yaklaşılması gerektiğine inanıyoruz. Enflasyonu beslemeyen kontrollü bir para politikasının piyasalarda güvenin korunması açısından önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

Dr. Aytuğ Onur: Biz her bir yeni üyemizle daha güçlü ve daha etkin olacağız

Bursamızın pek çok değeri bulunuyor ve bunlar Bursamızı farklı kılan özelliklerimiz BALKANSİAD’ Başkanı Dr. Aytuğ Onur, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bursa’nın öne çıkmasını, diğer şehirlerle yarışmasına imkân sağlayacak bir başka girişimimiz de Uludağ’ımız sayesinde kış olimpiyatlarına bursa olarak ev sahipliği yapmamız düşüncesidir. Burada bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına, şehrimizdeki girişimcilere ve markalara sahip çıkmak görevi düşüyor. Nitekim BALKANSİAD olarak bu dönem için planladığımız projelerle, biraz önce bahsettiğim balkan ticaret fuarı ve balkan haftası sayesinde, bugüne kadar balkan ülkelerinde düzenlediğimiz ekonomi zirvelerine devam etmek suretiyle, şehrimize, bursa ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Biz BALKANSİAD olarak aynı bu akşam olduğu gibi, üyelerimizin sergiledikleri birlik ve beraberlik ortamında ülkemiz için güzel projeler yapmaya kararlıyız. Bu yaklaşımla hareket ettiğimiz için de biraz önce ifade etmeye çalıştığım gibi BALKANSİAD’a yönelik teveccüh her geçen gün artıyor. Yeni üyelerimiz bize daha da güç veriyor. Aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Biz her bir yeni üyemizle daha güçlü ve daha etkin olacağız.”

BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur’dan sonra konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, “Bildiğiniz gibi ülkemizin 2023 yılı için belirlediği 500 Milyar Dolarlık ihracat hedefi var. Sosyal, kültürel, tarihi ve akrabalık bağlarımızın bulunduğu Balkan ülkelerine de 50 Milyar Dolarlık pay düşüyor. Bu rakamlara ulaşabilmenin yolu da Balkanlara daha fazla yaklaşmaktan geçiyor. Benim de üyesi olmaktan gurur duyduğum BALKANSİAD’ın kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği projelerle bu amaca hizmet etmesini çok önemli buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Burkay: BTSO olarak bizler de destek vermeyi sürdüreceğiz

BTSO Başkanı Burkay, BALKANSİAD’ın gerçekleştirdiği ekonomi zirvelerinin Balkanlarla olan ticaretin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

BTSO olarak BALKANSİAD’ın projelerine destek vermeyi sürdüreceklerini söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ““Cumhuriyetimizin 100’ncü yılında hedeflediğimiz ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşabilmek ve Bursa’mızı hak ettiğimiz noktalara taşıyabilmek için el ele vereceğiz, omuz omuza çalışacağız. Derneğimizin ortak akıl ile kurguladığı projelere BTSO olarak bizler de destek vermeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur ile BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın ardından konuşan Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv de, çok zor şartlarda mücadele ettiklerini belirterek, “Buna rağmen Turkcell, 2012 ve 2013’te Avrupa’nın en hızlı büyüyen telefon grubu oldu. Bunu nasıl yaptınız diye sorarsanız, geleceğin iyi işlerine 2007, 2008, 2009’da doğru vizyonu seçerek cesaretle yatırım yaparak ulaştık” dedi.

Ciliv: Biz bir aile değil, takımız

“Turkcell demek benim gözümde takım demek” diyen Süreyya Ciliv sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben kimseyi bir kurum, şirket olarak görmüyorum. Bazıları diyorlar ki ‘aile’, bu şirkette çalışanları ben aile olarak da görmüyorum. Çalışanlar benim kardeşim, kuzenim, ablam, annem, babam değil. Biz bir grup insan bir araya gelmişiz. Aynı futbol takımı gibi, herkesin bir rolü var. Kaleci, sağ açık, orta saha, sol bek, sağ açık var. Herkes görevini iyi yapacak. Biz kendi konusunda bu işi iyi yapanlardan oluşan bir takımı bir araya getirmek istiyoruz. Ama illa en iyisi olacak diye ısrar etmiyoruz. İnsanları bir araya getirmekle takım olmuyorsunuz. Aynı formayı giyiyorsunuz, hepsi başka lisandan konuşuyor, yine takım olmuyorsunuz. Ama biz Turkcell’de bir takımız ve şuna inanmışız ki; biz hiçbir işi kendi başımıza yapamayız. Her bir bireyimizde büyük bir potansiyel var. Büyük işler takım işiyle oluyor ve biz çalışanlar bu takımın bir parçasıyız.”

Süreyya Ciliv: Takım oyunu bizi başarıya götürdü

Takım oyununun Turkcell’in başarıya götürdüğünü kaydeden Süreyya Ciliv, “İş ortakları, müşterilerimiz bu takımın bir parçası ve biz ne yaptıysak müşterilerimizin sayesinde yaptık. Bilhassa kurumsal müşterilerimizin işbirliği ile takım oyunumuz bizi başarıya götürdü. Dünya nereye gidiyor, biz onu biliyoruz ve ona göre 3,5 yıllık planlar yapıyoruz. İşbirliği çok önemli. Sizin çalışanlarınızın da çocuklarınızın da bence takım odağı ile yetişmesi, büyümesi çok önemlidir” diye konuştu.

Ortaya yeni fikir atmanın başarı olmadığını belirten Süreyya Ciliv, “Ortaya yeni fikir atmak bence başarı değil. Turkcell’de çalışan 15 bin kişi bu cümleyi biliyor. Çünkü biz yeni bir fikri bunun toplumsal ve ekonomik bir faydaya dönüşmesini yani inovasyonu başarı olarak görüyoruz. Yoksa ortalıkta fikir atan çok. Önemli olan bütün takımın bir araya gelmesi, o fikrin toplumsal ve ekonomik faydaya dönüşmesi” dedi.

Ciliv: Belki de yok olurduk

Ciliv, dünyada 70 milyon abonelerinin olduğunu ve bunun 35 milyonunun Türkiye’de bulunduğunu belirterek, “Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Belarus, Kuzey Kıbrıs ve Almanya’da varız. Çok zor şartlarda mücadele ediyoruz. Buna rağmen Turkcell, 2012 ve 2013’te Avrupa’nın en hızlı büyüyen telefon grubu oldu. Bunu nasıl yaptınız diye sorarsanız, geleceğin iyi işlerine 2007, 2008, 2009’da doğru vizyonu seçerek cesaretle yatırım yaparak ulaştık. Eğer biz 5 sene önce o yatırımları yapmasaydık 5 sene sonra bu dereceyi alamazdık. Yanlış teknolojilere yatırım yapsaydık belki de yok olurduk” diye konuştu.

Konuşmasında kendi hayat hikâyesi hakkında da bilgiler veren Süreyya Ciliv, Turkcell’in CEO’luğuna giden yolun 1976 yılında Ankara Fen Lisesi’nden başladığını söylerken, o yıllarda okulun futbol takımında oynarken çekildikleri bir fotoğrafı geceye katılanlarla paylaştı.

Konuşmaların ardından gecenin sponsorlarına plaket verilirken, BALKANSİAD ailesine yeni katılan üyelerin, üyelik beratları takdim edildi.

Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv, BALKANTÜRKSİAD’ın Konuğu Oldu…
Turkcell Ceo’su Süreyya Ciliv, BALKANTÜRKSİAD’ın Konuğu Oldu…