MÜEZZİNOĞLU BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİYLE ARA ELEMAN KONUSUNU MASAYA YATIRDI

BURSA – Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD); Sağlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu ağırladı.

BALKANTÜRKEVİ’nde gerçekleşen buluşmaya BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Süleyman İnan ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Sabriye Şen, Cömert Kayıra, Ali Sayın ve Musa Loyan katıldı. Ziyarette Müezzinoğlu’na AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Mustafa Sayılgan da eşlik etti.

Ziyarette BALKANTÜRKEVİ’ni inceleme fırsatı da bulan Müezzinoğlu, mimarisini ve fiziki imkânlarını çok beğendiğini ve bu merkezin BALKANTÜRKSİAD’a çok yakıştığını ifade etti. Emeği geçenlere teşekkür eden Müezzinoğlu, İncelemeler sonrasında BALKANTÜRKSİAD üyeleri ile iş dünyasına dair toplantı yaptı.

“AİLELER DUYARLI VE BİLİNÇLİ OLMALI”

Üyelerin beklenti ve sorunlarını dinleyen Müezzinoğlu, iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olan kalifiye eleman sıkıntısı ile ilgili BALKANTÜRKSİAD üyeleriyle fikir alışverişinde bulundu. Müezzinoğlu, “Nitelikli eleman, hem istihdamın artması hem de firmaların daha verimli ve nitelikli çalışabilmesi için çok önemli bir etken. Öncelikle ailelerimiz bu konuda duyarlı ve bilinçli olmalı. Meslek seçimlerinde çocuklarını bu bilinçle yönlendirmeli. Daha sonra da teknik ve meslek liselerin sanayi ve üretime uyum sağlayacak şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Tüm bunlar da eş zamanlı bir biçimde hükümet politikasıyla birlikte yürütülmeli. Hükümetimiz bunun farkında ve çalışmalarını sürdürüyor. Umarım bu sorun zamanla ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

Ziyaretten mutluluk duyduklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da “Siz de bizim üyemizsiniz. Her üyemizin bu eserde emeği var, her biri bu yapının hissedarıdır. Dolayısıyla siz de BALKANTÜRKEVİ’nin hissedarısınız” diye konuştu. İş adamı derneği olarak üyelerinin sorunları çözmek ve ekonomiye katma değer sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Tunakan, bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Müezzinoğlu’na da teşekkür etti.

MÜEZZİNOĞLU BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİYLE ARA ELEMAN KONUSUNU MASAYA YATIRDI
MÜEZZİNOĞLU BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİYLE ARA ELEMAN KONUSUNU MASAYA YATIRDI
MÜEZZİNOĞLU BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİYLE ARA ELEMAN KONUSUNU MASAYA YATIRDI