MUDANYA BELEDIYE BAŞKANI HAYRI TÜRKYILMAZ’DAN ÜNIVERSITEYE TAM DESTEK…

Başkandan Üniversiteye tam destek…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz: Mudanya’yı turizm ve eğitimin şehri yapmak istiyoruz

BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur: Balkan-Türk Üniversitesi Mudanya’ya değer katacak…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın Mudanya’ya hayata geçirmeyi istediği üniversite projesi, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’dan tam destek aldı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve beraberindeki Mürsel Köyü Muhtarı Hüseyin Çakır, BALKANSİAD’ı ziyaret etti.

BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ile dernek merkezinde biraraya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, BALKANSİAD ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı tarafından Mudanya’ya yapılması planlanan üniversite projesine tam destek verdi.

—Mudanya’nın değerine değer katacak—

Hayri Türkyılmaz’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu dile getiren BALKANSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, Balkan-Türk Üniversitesi’nin ve öncesinde yapmayı planladıkları öğrenci yurdunun Mudanya’nın değerine değer katacağını söyledi.

—İlave arazi arayışları devam ediyor—

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’na ait 65 bin metrekarelik bir alanın olduğunu fakat ilave yer arayışlarının da bulunduğunu belirten Dr. Aytuğ Onur, “Yeni yönetimini geçtiğimiz günlerde oluşturduğumuz BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ve BALKANSİAD’ın işbirliği ile hayata geçirmek istediğimiz üniversite projemiz için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 65 bin metrekarelik alan üzerinde kurmayı hedeflediğimiz üniversite için ilave arazi arayışlarımız da sürmekte” dedi.

—İstanbul’a yakınlık önemli bir avantaj—

Mudanya’nın ulaşılabilirlik durumunu, üniversite kurulması için ideal bir nitelik olarak değerlendiren Dr. Onur, “Mudanya, üniversite kurulması için ideal bir şehir. Özellikle de ulaşılabilirlik anlamında çok kilit noktada. Mudanya’nın İstanbul’a olan yakınlığı ise bu bağlamda oldukça önemli bir durum. Bu yakınlık, İstanbul’da eğitim veren kaliteli öğretim üyelerini, kurmayı planladığımız üniversitede ders verdirtmeye olumlu katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta, İstanbul içerisinde bir yerden bir yere gitmenin almayacağı süre zarfından bu kişiler Mudanya’da olacak ve akşam evlerine daha kolayca ulaşabilecekler. Bunların hepsi daha fikir aşamasında ama hepsi zamanla olgunlaşacak” diye konuştu.

—Başkandan tam destek—

Dr. Aytuğ Onur, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da göstereceği fedakarlıklar sayesinde ikinci vakıf üniversitesini  Bursa’ya kazandıracaklarından ümitli olduğunu dile getirdi.

BALKANSİAD-BALKANTÜRK Eğitim Vakfı ortaklığıyla yapılması planlanan üniversite ve yurt projesini önemsediğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Mudanya’yı turizm ve eğitimin şehri yapmak istiyoruz. Mudanya’nın eğitim şehri olmasında ise en önemli projelerden biri de BALKANSİAD-BALKANTÜRK Eğitim Vakfı’nın ortaklaşa üniversite kurma hayalidir. Bu projeye tam destek veriyorum” ifadelerini kullandı.