İL EMNİYET MÜDÜRÜ YILDIZ’DAN BALKANTÜRKSİAD’A İADE-İ ZİYARET…

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, BALKANTÜRKSİAD’a (Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği) iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu. İl Emniyet Müdürü Yıldız’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunan Dr. Onur, “Çok hassas bir dönemdeyiz. Bir seçim süreci geçirdik, çok şükür hiçbir sıkıntı yaşamadan atlattık. Ardından fabrikalardaki toplu iş sözleşmesi sonrası gerçekleşen olaylarda da güvenlik anlamında yüzümüzün akıyla çıktık. Bütün Türk sanayisini çok olumsuz etkileyebilecek bir süreç emniyetimizin ve işçimizin sağduyusuyla, iş barışı içerisinde sonuçlandırıldı” dedi.

Türkiye’nin büyük hedefleri olduğunu söyleyen Dr. Onur, şöyle devam etti: “Bu hedeflere ulaşmak huzur ve güven ortamı olmadan pek mümkün değil. Biz ne kadar yatırım yapmaya çalışırsak çalışalım dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak başta güvenliğin temin edilmesi gerekli. Maalesef çok özel bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte tüm güvenlik kuvveti mensuplarımızın her zaman yanındayız. Bursa’da sahip olduğumuz güven ortamının tüm Türkiye’ye yayılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Balkan ve Rumeli sanayici ve iş adamları topluluğu olduklarını ifade eden Dr. Onur, gönlü Balkanlarda olan herkese kapılarının açık olduğunu belirterek, “Biz Türkiye’ye örnek model olan birlik ve beraberliği kendi derneğimizden başlayarak oluşturuyoruz. Kalbimiz de, derneğimiz de tüm işadamlarına açık. Balkanlar’da yatırım yapan, bu ailenin içinde yer almak isteyen tüm iş insanlarımızı derneğimize ve bu ailenin içinde yer almaya davet ediyoruz. Bu çerçevede birleştirici olmaya çalışıyoruz ” dedi.

YILDIZ: “STK’LARA BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR”

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da, hassas süreçlerde sivil toplum kuruluşlarına (STK) çok büyük sorumluluklar düştüğünü kaydetti. STK’ların modern toplumların bir parçası olduğunu dile getiren Yıldız, “STK’ların desteğini almayı önemsiyoruz. Bu desteği de zaten Bursa’da yanımızda hissediyoruz. BALKANTÜRKSİAD, Balkan kökenli vatandaşlarımızın bir araya geldiği bir STK. Bizim zenginliğimiz. Sizler aracılığıyla binlerce insana ulaşabiliyoruz. İletişimimizi daha da sıklaştırmamız gerekiyor. Birlik ve beraberliğimize sağladığınız katkıdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında yapılan görüşmenin ardından Dr. Aytuğ Onur tarafından Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a BALKANTÜRKSİAD flaması takdim edildi.