BALKANTÜRKSİAD’IN KONUĞU GÜRSEL DÖNMEZ OLDU

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), AK Parti Bursa Milletvekili adayı Gürsel Dönmez’i ağırladı. Dönmez BALKANTÜRKSİAD’ın geçtiğimiz haftalar gerçekleştirdiği “Balkan Ticaret Fuarı”na övgüler yağdırdı.

7 Haziran seçimlerine sayılı günler kalan milletvekili adayları temaslarını yoğunlaştırıyor. Özel sektör, mahalle ziyaretleri derken sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret eden Dönmez, kendisi için de büyük önem taşıyan BALKANTÜRKSİAD’ı dernek merkezinde ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Dönmez, Balkanlar ve Bursa başta olmak üzere bir çok konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. BALKANTÜRKSİAD’ın geçtiğimiz haftalar gerçekleştirdiği ve Balkanlar ile Bursa arasında birleştirici bir unsur oluşturan “Balkan Ticaret Fuarı” ile ilgili de açıklamalar yapan Dönmez, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu üyelerine emeklerinden ötürü teşekkür etti.

Güçlü Türkiye’nin güçlü iş adamlarına bağlı olduğunu vurgulayan Dönmez, kalkınmanın ve büyümenin ancak böyle sağlanabileceğinin altını çizdi. Bu yüzyılın karar vericilerinin iş dünyası olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Dönmez herkesin üzerine düşen sorumluluğu yapması gerektiğini vurguladı. BALKANTÜRKSİAD’ın da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını belirten Dönmez sözlerini şöyle noktaladı: “Balkan Ticaret Fuarı Bursa’ya çok şey katan bir fuar oldu. Balkanlardan Bursa’ya gelen birçok firma Bursa iş dünyası ile kontak kurma imkânı yakaladı. Hem ticari faaliyetler artmış hem de Balkanlarla aramızdaki bağ kuvvetlenmiş oldu.  BALKANTÜRKSİAD Balkanlar ile ilgili çok şey yaptı, yapıyor ve inanıyorum yapmaya da devam edecek. Bende bir Balkan Göçmeni olarak kendilerine bu çalışmalarından ötürü çok teşekkür ederim” dedi.

BALKANTÜRKSİAD’ın yaptığı ve büyük yankı uyandıran Balkan Ticaret Fuarı ve 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne de övgüler yağdıran Dönmez’e teşekkür ederek söze başlayan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur da bu ziyaretten duyduğu mutluluğu belirtti. Bursa ile Balkanlar arasında köprü vazifesi gören BALKANTÜRKSİAD’a sahip olduğu için Bursa’nın çok şanslı olduğunu söyleyen Onur sözlerini şöyle sürdürdü: “Balkan Ticaret Fuarı Bursa, Balkanlar ve ülkemiz için olumlu sonuçlar doğurdu. Bursa ile Balkan ülkelerini birleştiren bu fuar adeta Bursa ile Balkanlar arasında bir köprü vazifesi gördü. Yurt dışı Türklerinin desteklerinden de oldukça memnun olduk. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen Dönmez’e çok teşekkür ederim.”

BALKANTÜRKSİAD olarak Balkanların fuarda buluşturulması misyonunu üstlendiklerini belirten Onur, bunu her yıl devam ettirmek istediklerini belirtti. Onur sözlerini şöyle noktaladı: “Yüzyıllardan beri devam eden sınırlar ötesi bağlarımız güçlenerek devam etmelidir. Bu sebepledir ki bu tarz etkinliklerle buna katkı sağlamak istiyoruz. İş dünyası her türlü ayrımcılığı elinin tersiyle iter, birlikteliğe önem verir. Bizler de hem bağlarımızı koparmamak hem de ticari ilişkilerimizi geliştirmek ülkemize ve Balkanlara katma değer sağlamak için çalışıyoruz. ” dedi.