BALKANTÜRKSİAD’IN İLK ZİYARETİ VALİ KÜÇÜK’E…

Geçtiğimiz günlerde 4. Olağan Genel Kurul’unu yapan BALKANTÜRKSİAD, yeni yönetimiyle ilk ziyaretini Bursa Valisi İzzettin Küçük’e gerçekleştirdi.

Balkan Rumeli Sanayici ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 4. Olağan Genel Kurul’u sonrası göreve gelen yeni yönetim kurulu ile protokol ziyaretlerine başladı. 4. Olağan Genel Kurul’da oy birliğiyle başkanlığa seçilen Berat Tunakan, yeni yönetim kurulu ile birlikte Vali İzzetin Küçük’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Küçük, BALKANTÜRKSİAD’ın yeni yönetimine başarılar diledi. BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa için çok önemli bir kuruluş olduğunu ifade eden Vali Küçük, “Güçlü bir oluşum olarak Bursamıza ve Balkanlara önemli hizmetleriniz oluyor. Adeta Balkan coğrafyasıyla bir köprü görevi görüyorsunuz. Balkanlarla bağımızı hiçbir zaman koparmamalıyız. O bölgeyle bağımızın kuvvetli olması için oradaki vatandaşlarımıza, özellikle de gençlere yönelik yatırımlar yapmalıyız” diye konuştu.

Yeni göreve geldikleri için heyecanlı ve istekli olduklarını ifade eden BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan da şunları söyledi: “Kurulduğumuzda bu yana güzel ve önemli çalışmalarımız var. Dediğiniz gibi bizler Balkan coğrafyasıyla ülkemiz arasında bir köprü vazifesi görüyoruz. Kültürel, ekonomik, ticari ve sosyal anlamda o bölgelere katkılar sunmaya gayret ediyoruz. Gençlerimize Balkantürk Eğitim Vakfımız öncülüğünde burslar veriyoruz. Çünkü oradaki gençlerimize eğitim yatırımı yapılması gerektiğin inanıyoruz.”

BALKANTÜRKSİAD olarak önemli bir sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Tunakan sözlerini şöyle tamamladı, “Büyük bir sayıya ve güce sahibiz. Her zaman vatanımıza bağlılığımızla, çalışkanlığımızla, vizyoner kimliğimizle ülkemizde adeta bir çimento görevi gördük. Bursa’ya ve ülkemize katkı vermekle yetinmeyip Balkan coğrafyasına da katkı sunuyoruz. Sizlerin desteğini de her zaman arkamızda hissediyoruz. Bizleri kabul ettiğiniz ve desteklerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum.”