BALKANTÜRKSİAD’IN 2014-2016 DÖNEM PROJELERİ, FAHRİ KONSOLOSLARDAN TAM DESTEK ALDI…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) 2014-2016 Dönem Projeleri’ne, Kosova ve Polonya Fahri Konsoloslarından tam destek geldi.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ile Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik’i makamlarında ziyaret ederken, BALKANSİAD’ın 2014-2016 Dönem Projeleri’ni tanıttılar.

Dr. Aytuğ Onur ve beraberindekiler, ilk olarak Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener’i Ermetal fabrikasındaki makamında ziyaret ettiler.

Burada Fahrettin Gülener’e projeler hakkında sunum yapan BALKANSİAD Başkanı Dr. Onur,  dönem projeleri arasında en heyecan verici olanının Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi olduğunu söyledi.

Onur: Fuar ve kongre ile işbirliklerimiz artacak

BALKANSİAD’ın öncülüğünde 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek olan fuar ve kongrede, Türk endüstrisinin kalitesine inanan Balkan ülkeleriyle yeni ticari bağlantıların tesis edileceğini kaydeden BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur, “Bu fuar ve kongre sayesinde gerek Bursa’nın gerekse de ülkemizin Balkanlar ile olan ticari işbirlikleri önemli derece artacaktır” dedi.

Fuar ile kongrenin yapılacak haftanın Balkan Haftası olarak belirlendiğini söyleyen Dr. Onur, “Bu etkinliğin bir diğer ayağı da sosyal ve kültürel etkinlikler olacak. Fuar ve kongre kapsamında düzenleyeceğimiz ‘Balkan Haftası’nda da Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerimizde önemli sosyal ve kültürel etkinliklere imza atacağız” diye konuştu.

Gülener: BUTGEM de destek vermeye hazır

BALKANSİAD Başkanı Aytuğ Onur’un sunumundan sonra konuşan Kosova Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener ise, “Bu etkinliklerde biz de birlikte çalışabiliriz. Biliyorsunuz ki BUTGEM diye Türkiye’ye örnek bir kurum var. Buradaki öğrenci kardeşlerimizin ürettikleri ürünleri de bu fuarda sergileyebiliriz. Bu konuda neler yapabileceğimizi daha detaylı bir şekilde konuşarak, örnek bir çalışmaya imza atabiliriz” diye konuştu.

Fuar ve kongre ile eş zamanlı olarak düzenlenecek olan Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne Kosova’dan belediyelerin katılımını sağlayabileceklerini söyleyen Gülener, BALKANSİAD’ın 2014-2016 Dönem Projeleri’ne her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

—İpekböceği fuarda sergilenecek—

BALKANSİAD heyeti daha sonra Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik’i Durmazlar’daki makamında ziyaret etti.

Dr. Aytuğ Onur’un sunumunun ardından Fatma Durmaz Yılbirlik de, BALKANSİAD’ın her türlü projesine destek vereceğini söyledi ve ekledi, “Gerek Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ne Polonya’dan belediyelerin katılımı olsun, gerekse de Türkiye’nin ilk yerli tramvayı İpekböceği’nin fuar kapsamında sergilenmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.”