BALKANTÜRKSİAD YÖNETİMİ 6 AYINI DEĞERLENDİRDİ…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (BALKANTÜRKSİAD) Mart ayının sonunda gerçekleştirdiği genel kuruldan bu yana geride kalan 6 aylık süreçteki çalışmalarını ve BALKANTÜRKEVİ’yle ilgili gelinen son noktayı düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.

BALKANTÜRKEVİ’nde gerçekleşen basın toplantısında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, “Genel kurulda da belirttiğimiz gibi yönetim kurulu olarak bu dönem için belirlediğimiz 4 ana hedefin ilk sırasında BALKANTÜRKEVİ projesi vardı. Çok şükür bunu gerçekleştirdik. Yoğun emekler sonrasında büyük ölçüde tamamlanan ve her bir tuğlasında üyelerimizin katkısının olduğu BALKANTÜRKEVİ’nde sizleri ağırlamaktan son derece mutluyuz” dedi.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Mart ayında yapılan genel kuruldan bugüne yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini ifade etti. Göreve geldiklerinde ‘Biz çok büyük bir aileyiz’ sloganını belirlediklerini belirten Tunakan, şunları söyledi: “Bu slogana uygun olarak farklı alanlarda önemli işler yapmış, bölgesine ve ülkemize değer katan iş adamlarımızın yer aldığı derneğimiz günden güne büyüyor. 450’ye yaklaşan üye sayımızla Balkanlar ve Bursa arasında ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda köprü olmayı sürdürüyoruz.”

“BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDIK”

3-6 Ağustos 2017’de Belgrad’da 13. Yurtdışı Ekonomi Zirvesi’nden olumlu sonuçlarla döndüklerini söyleyen Tunakan, 14. Yurtdışı Ekonomi Zirvesini ise 18-22 Ekim tarihleri arasında Litvanya ve Letonya’da gerçekleştireceklerini belirtti. Sadece üyelerinin değil Bursa ile Balkanların da ticari gelişimlerine katkı sağlama hedefinde projeler ürettiklerinin altını çizen Tunakan, Balkantürk Ticaret Merkezi projesine de değindi. Tunakan, “Balkantürk Ticaret Merkezi projemizin hayata geçirilmesi için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biliyorsunuz daha önceleri New York, Tahran, Dubai gibi yerlerde ticaret merkezleri açıldı. Biz Balkanlarda da açılması taraftayız. Bu amaçla çıktığımız yolda; çok önem verdiğimiz ve BTSO’nun da destekleriyle girişimlerini Bursa, Ankara ve Balkanlar nezdinde hızlandırdığımız bu projemizi bir an önce gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BALKANTÜRKSİAD kurulduğundan bugüne 18 Sinerji Toplantısı yapıldığını belirten Tunakan, yakın zamanda 19. Sinerji Toplantısıyla bu geleneği sürdüreceklerini vurguladı. İstanbul 3. Havalimanı CEO’su Yusuf Akçayoğlu’nu konuk etmeyi planladıklarını belirten Tunakan, BALKANTÜRKSİAD’ın yakaladığı bu ivmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekleyerek konuşmasını noktaladı.

“BALKANTÜRKEVİ’NİN TOPLAM ALANI 1500 METREKARE”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Şakir de BALKANTÜRKEVİ ile ilgili bazı bilgiler verdi. BALKANTÜRKEVİ’nin toplam alanının bin 500 metrekare olduğunu söyleyen Şakir, “4 kattan oluşmakta olan evimizin bodrum katında 300 metrekare sergi salonu bulunmaktadır. Bu sergi salonunu özellikle Balkan ülkesi sanatçıları eserlerini sergilemesi için planladık. Sanatçılarımızla sergi için görüşme halindeyiz. 300 metrekare kapalı alan, 130 metrekare açık alanı olan zemin katta, lokal olarak planladığımız alanda aynı zamanda üyemiz olan Siesta Cafe ile işletme desteği almak üzere anlaştık. Tüm üyelerimiz ve tüm Bursalılar aileleri ile bu kafeden ve bahçesinden faydalanabileceklerdir” diye konuştu.

“PARK ALANIMIZI ÖZELLİKLE PROJELENDİRDİK”

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda BALKANTÜRKEVİ’nin de mimarı olan Seçil Bulcan Ürküt de şunları söyledi: “Birinci katta BALKANTÜRKSİAD Başkanı, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı, asistan odaları, misafir salonu ve yönetim kurulu toplantılarımızı yaptığımız 30 kişilik büyük bir toplantı salonu bulunmaktadır. Çatı katında ise 200 kişilik konferans salonu yer alıyor. Park alanımızı ise özelikle projelendirdik. 12 balkan ülkesinin bayrakları eni 4 metre olan yüksek platformun etrafına dizdik. Ortada ise BURSA’ da ki en yüksek Türk Bayrağını dalgalandırmayı hedefledik. 12 balkan ülkesine ayırdığımız bahçemizde tüm ülkelere ait kendi bitki örtülerini buraya ekleyeceğiz. Bu parkta aynı zamanda yine 12 balkan ülkesi heykeltıraşlarından park heykellerini sergilemeyi amaçlıyoruz.

“ÇALIŞMA GRUPLARIMIZ AKTİF ÇALIŞIYOR”

BALKANTÜRKSİAD Başkan Vekili İskender İskenderoğlu ise Çalışma Grupları hakkında bilgilendirme yaptı. BALKANTÜRKSİAD olarak üyelerinin gelişimleri ile ilgili bilgi paylaşımları yapmak ve farkındalık artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden İskenderoğlu, “Çalışma gruplarımızı oluşturduk ve aktif çalışan bu gruplarımızla Bursamızın ülkemizin ve Balkanların ekonomik potansiyelini güçlendirmek ve ticari olanakları geliştirmek amaçlı faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.