BALKANTÜRKSİAD VE ANASIAD TAN ALTEPEYE IDO IÇIN TAM DESTEK

Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Eyüp Kutlucan ve Yönetim Kurulu, Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ni ziyaret etti. Ağırlıklı olarak ekonomi gündemi ile Bursa daki son gelişmelerin ele alındığı toplantıda İDO nun özelleştirme sonrası uygulamaya başladığı kademeli fiyat politikası da tartışıldı. 
Orta ve küçük ölçekli işletmelerin ekonomi için ürettiği katma değerin her geçen gün arttığını vurgulayan ANASİAD Başkanı Eyüp Kutlucan, halen mecliste bulunan teşvik yasasının netleşmesi ile birlikte, işletmelerin üretim ve istihdam gücünde fark edilir bir artış olabileceğinin altını çizdi. 
ANASİAD heyetini yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kabul eden BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, ülkeye ve Bursa ya değer oluşturacak her türlü çalışmada ANASİAD ile ortak hareket etmeye hazır olduklarını vurguladı. Şahin, “Körfez çevre yolu, demiryolu projeleri Bursa için önemli birer fırsat. Bursa marka kent olabilmek için tüm eksiklerini bir an önce belirleyip, çalışmalı. Sivil toplum kuruluşlarına da ciddi görev düşüyor” dedi. 
Şahin, İDO nun özelleştirilmesinin ardından uygulamaya konulan kademeli fiyat politikasının kamuoyundan tepki aldığını dile getirerek, “ Karlılığı arttırmak her işletmenin hedefidir. Büyük bir ihale bedeli ödeyen bir firmanın, gelir artışına yönelik uygulamaları makul boyutlarda olmalı. Fakat ortaya çıkan durum tekel olmanın, bir dayatmaya dönüşmesidir ve kabul edilemez. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve üyemiz Sayın Recep Altepe nin Burulaş bünyesinde bir deniz ulaşım şirketi kurmaya yönelik çıkışını yerinde buluyorum. Rekabet olmadığı sürece bu uygulamalar can sıkmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı. 
Toplantının sonunda ANASİAD Başkanı Eyüp Kutlucan ve yönetim kurulu üyelerine plaket ve BALKANSİAD flaması takdim edildi. Ziyaret nedeniyle ANASİAD üyelerine teşekkürlerini sunan BALKANSİAD Başkanı Naci Şahin, misafirlerini başarı dileklerini iletti.