BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİR ARADA…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) geleneksel hale getirdiği ‘İş Geliştirme Toplantıları’nın 7.’si üyelerin geniş katılımıyla BALKANTÜRKEVİ’nde yapıldı.

BALKANTÜRKSİAD tarafından, üyeleri arasındaki iletişimi, ticareti ve sinerjiyi artırmak amacıyla düzenlenen İş Geliştirme Toplantıları hız kesmeden devam ediyor. BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Sayın ve Hakan Kızılırmak’ın organize ettiği toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil de katıldı.

Üyelerin yoğun katılımıyla düzenlenen toplantıda; finans, tekstil, inşaat, gıda, mühendislik, turizm gibi sektörlerde faaliyet gösteren BALKANTÜRKSİAD üyeleri ikili iş görüşmelerinde bulundu. Toplantıda konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, BALKANTÜRKSİAD’ın çok büyük bir aile olduğunun altını çizerek, 7’incisi düzenlenen İş Geliştirme Toplantılarıyla üyeler arası sinerjinin ve ticari işbirliklerinin gelişmesini amaçladıklarını söyledi.

Balkantürk Ticaret Merkezi çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Tunakan, “Balkantürk Ticaret Merkezi, ülkemizin kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik hedeflerine direkt olarak katkı koyacak bir proje. Öyle ki, Balkan ülkeleriyle hali hazırda yeterli görmediğimiz ticaret hacmimizi artırma noktasında önemli faydalar sağlayacak. Biz bu projenin Balkan coğrafyasını da ciddi anlamda hareketlendireceğini düşünüyoruz” dedi.

BALKANTÜRKEVİ’nin 5 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenecek törenle açılışının yapılacağını da ifade eden Başkan Tunakan, açılışın kent ve ülke protokolünün yanı sıra 12 Balkan Ülkesinin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşeceğini ifade etti.

BALKANTÜRKSİAD’ın çalışmalarının Bursa ve Balkan ülkeleri açısından büyük önem taşıdığını kaydeden CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ise, önümüzdeki dönem çalışmalarında Başkan Tunakan ve yönetimine başarılar diledi.

İş Geliştirme Toplantıları sayesinde önemli işbirliklerinin ortaya çıktığını belirten BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sayın da, farklı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin bu toplantılar sayesinde birbirlerini daha iyi tanıdığını, bu sayede de yeni işbirliği imkânlarının doğduğunu ifade etti.

Üyeler arası sinerjinin artması için bu tarz toplantıların büyük önem taşıdığını söyleyen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kızılırmak ise, BALKANTÜRKSİAD’ın büyük bir aile olduğunu, ekonomik, sosyal ve kültürel etkinliklerle bu tanıma uygun faaliyetler gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından toplantıya katılan BALKANTÜRKSİAD üyeleri, ticari faaliyet alanlarıyla ilgili işleriyle ilgili kısa sunumlar yaptılar. Toplantı, sunum ve konuşmaların ardından gerçekleşen ikili iş görüşmeleri ile sona erdi.

BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİR ARADA…
BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİR ARADA…
BALKANTÜRKSİAD ÜYELERİ İŞBİRLİĞİ İÇİN BİR ARADA…