BALKANTÜRKSİAD, SOFYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GEORGY SLAVCHEV MİHOV’U AĞIRLADI…

 BALKAN TİCARET FUARI, BALKANLAR İLE TÜRKİYE ARASINDA EKONOMİK KÖPRÜ OLACAK…

BURSA – Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Slavchev Mihov ve beraberindeki akademisyen heyeti Bursa temasları kapsamında Balkan ve Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (BALKANSİAD)ziyaret etti. Ziyarette BALKANSİAD’ın önümüzdeki dönem projelerinden bahseden Başkan Dr. Aytuğ Onur, Sofya Teknik Üniversitesi ile Girişimcilik Yarışması projesinde işbirliği yapılabileceğinin sinyallerini verdi.

BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin’in de katıldığı toplantıda, BALKANSİAD’ın üye yapısı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “BALKANSİAD olarak, 400’e yakın üyesi olan Bursa’nın en etkin işadamlarının içinde yer aldığı bir kuruluşuz. Üyelerimizin hepsinin ortak özelliği Balkan coğrafyası ile bağı olan kişiler olmasıdır. Biz balkan insanlarının çok çalışkan olduğuna inanıyoruz. Yaklaşık 3 sene önce kurulmuş bir dernek olmamıza rağmen bu sürede birçok projeye imza attık. Bu projelerimizi önümüzdeki senelerde de gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dr. Onur, önümüzdeki dönemde hayata geçecek olan Girişimcilik Yarışması projesi ile ilgili olarak Sofya Teknik Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini de vurguladı. 

Balkan Ticaret Fuarı, ekonomik köprü olacak…

BALKANSİAD’ın önümüzdeki dönem projelerinden de bahseden Dr. Aytuğ Onur, Balkan Ticaret Fuarı’nın Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında ekonomik bir köprü vazifesi göreceğini belirterek,“2015 yılı Mayıs ayında Balkan Ticaret Fuarı’nı Bursa’da yapacağız. Bu fuar ile bütün balkan ülkelerini şehrimizde buluşturacağız. Bu bağlamda Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyoruz. Fuarla eş zamanlı ve Güney Avrupa Belediyeler Birliği ile birlikte gerçekleştireceğimiz Yerel Yönetimler Kongresi’ne Balkan ülkelerinden 100’ün üstünde belediye yöneticisi katılacak” dedi.

Fuarın düzenleneceği haftayı Balkan haftası olarak ilan edeceklerini de ifade eden Dr. Onur, “13-16 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek hafta kapsamında birçok balkan sanatçısını şehrimize getireceğiz. Bu fuara Sofya Teknik Üniversitesi olarak, sizleri de bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomi zirveleri…

BALKANSİAD olarak, 3’er aylık periyodlarda Balkan ülkelerinde ekonomi zirveleri düzenlediklerini kaydeden Dr. Aytuğ Onur, “3’er aylık periyodlarda Balkan ülkelerinde düzenlediğimiz ekonomi zirvelerinde, mevcut ticaret hacimlerini artırmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Bu doğrultuda geçtiğimiz zirveyi Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da gerçekleştirdik. Orada ticaret odalarının yöneticileri ile bir araya gelerek, karşılıklı yatırım olanaklarını değerlendirdik” ifadelerini kullandı.

BALKANSİAD’ın misafirperverliğinden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Georgy Slavchev Mihov ise, Bursa’da Balkan ülkeleri ile Türkiye arasındaki ilişkiler için çalışan bir derneğin olmasından oldukça mutlu olduklarını dile getirerek, işbirliği konusunda kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.