BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ana sponsorluğunda düzenlenen BALKANTÜRKSİAD’ın 19. Sinerji toplantısı Almira Hotel’de, geçmiş dönem Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Dr. Müezzinoğlu, BALKANTÜRKSİAD’ın Sinerji Toplantısı’na ikinci kez katıldığı söyledi. Dr. Müezzinoğlu, uzun yıllardır siyasetin içerisinde olduğunu ve birçok programda birçok konuşma yaptığını fakat BALKANTÜRKSİAD’ın bu toplantılardaki ortamın kendisini heyecanlandırdığını dile getirdi.

19. Sinerji Toplantısı’na; Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Bursa Milletvekli Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu, Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Vedat Müftüoğlu, AK Parti Bursa İl Başkan Yardımcısı Mustafa Sayılgan, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda BALKANTÜRKSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, BEV Başkanı Naci Şahin, BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan’ın yanı sıra çeşitli STK’ların temsilcileri ile çok sayıda BALKANTÜRKSİAD üyesi eşleriyle birlikte katıldı. Program öncesi geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan ünlü halterci Naim Süleymanoğlu da anıldı.

Programın açılışında konuşan ve 7 ay önce göreve başladıklarını hatırlatan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “Bursa’nın, Ülkemizin ve Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği olanaklarının geliştirilmesi ve sosyal – kültürel bağların daha da kuvvetlendirilmesi için 7’nci yılına ulaştığımız derneğimizin kuruluş ilkeleri etrafında kenetlenen üye sayımız 400’ü aştı” diye konuştu.

—Ticaret Merkezi için çalışmalar hızla sürüyor—

Başkan Tunakan, BALKANTÜRKSİAD olarak, bir taraftan yurtdışı ekonomi zirvelerine devam ettiklerini, diğer taraftan ise üyeler arasındaki ilişkiyi geliştirerek sinerjiyi artırmak ve Balkan ülkeleriyle ilişkileri geliştirerek kalıcı eserler bırakabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Balkan ülkeleri ile ekonomik ilişkilerin daha da geliştirmesine katkı sağlayacak olan BALKANTÜRK Ticaret Merkezi kurulması konusunda çalışmaların sürdüğünü belirten Tunakan, Ekonomi Bakanlığı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmelerin çok olumlu geçtiğini ve çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Tunakan, “Bu topraklar bizlerin anayurdu”

BALKANTÜRKSİAD Başkanı Tunakan şöyle devam etti:

Sizler de biliyorsunuz, muhacirlik çeşitli zorluklara dayanabilmek demektir; hem bizler, hem ailelerimiz bunu yaşadı. Muhacirlik, geçmişi unutmadan yarınları hedeflemeyi, bunun için çok ama çok çalışmayı gerektiriyor. Balkan kökenliler merhametli, mütevazi ve merttir. Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen dedelerimiz, atalarımız başka bir yere değil, ana yurtlarına, baba evlerine geldiler. Türkiye’nin göçmeni değil, asli evladı olan bizler sen-ben demeden bu cennet vatan için çalışan büyük bir aileyiz. Özellikle son zamanlarda gerek sosyal haklar gerek ikametgah ve pek çok sorunlarımızın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hükümetlerimiz ve bu akşamın onur konuğu olan ve derneğimizin üyesi olmasından büyük mutluluk duyduğumuz sayın bakanımız tarafından tamamına yakınının çözümlendiğini görmek bizleri memnun ediyor. İnanıyoruz ki bu gelişmeler birlik ve beraberliğimizin sonucudur.”

Tunakan, “BALKANTÜRKEVİ hepimizin”

BALKANTÜRKSİAD’ın faaliyetlerini artık kendi dernek merkezi olan BALKANTÜRKEVİ’nde yapmaya başladığını belirten Tunakan, bu dernek merkezinde üye çalışma ofisi oluşturacaklarını ve bu ofisin tüm üyelere hizmet vereceğini, dileyen üyelerinin BALKANTÜRKEVİ’ndeki bu ofisten her zaman yararlanabileceğini ifade etti. Tunakan, “Hepimiz bu evin birer hissedarıyız. Hepinizi evimize bekliyoruz. Hep birlikte binamıza sahip çıkalım” dedi.

Hayata geçirmeyi planladıklarını BALKAN-KART projesiyle, BALKANTÜRKSİAD üyelerine ayrıcalıklı indirimler sunmayı hedeflediklerini söyleyen Berat Tunakan, “Tüm üyelerimize vereceğiz bu karttan. Bizim kendi üye işyerlerimizden ciddi indirimler sunmanın yanı sıra bu kart, aynı zamanda bizim kimliğimiz de olacak” diye konuştu.

Müezzioğlu, ikinci kez konuk oldu

Berat Tunakan’ın ardından konuşan geçmiş dönem Sağlık Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ikinci kez BALKANTÜRKSİAD’ın konuğu olduğunu anımsattı.

Sinerji Toplantısı’ndaki atmosferin kendisini heyecanlandırdığını altını çizen Dr. Müezzinoğlu, uzun yıllardır siyaset yaptığını ve birçok programda birçok konuşma yaptığını fakat bu toplantılardaki ortamın farklı olduğunu söyledi.

Müezzinoğlu, “Hemşerilerimizin olduğu her yerde olmalısınız”

BALKANTÜRKSİAD’ın büyük bir aile olduğunu fakat daha fazla kişiye hitap etmesi gerektiğini, bu potansiyelin BALKANTÜRKSİAD’da olduğunun altını çizen Müezzinoğlu, bu doğrultuda BALKANTÜRKSİAD’ın İstanbul’da, Eskişehir’de, İzmir’de, Kütahya’da, Mersin’de kısacası Balkan kökenli vatandaşların bulunduğu tüm illerde daha aktif olmasının gerekliliğine işaret etti. Dr. Müezzinoğlu, “Dolayısıyla yapacak çok işimiz var, o nedenle çok gayret etmeliyiz. Birbirimize karşı duyarlı olacağız. Duyarlılığımızı kaybetmeyeceğiz. Ne pahasına olursa olsun, yaşam tarzlarımız farklı olabilir, hayat felsefelerimiz farklı olabilir, siyasi tercihlerimiz farklı olabilir ama biz birlik ve beraberliği merkeze alacağız. Bazen emek, gayret, sabır ister. Bazen ‘ya haklıyım ama’ diyebilirsiniz, ama haklı da olsan yine hemşerimiz kırıldıysa, küstüyse, darıldıysa, gönlünü almak bizim temel görevimiz olsun. Size çok iş düşüyor” diye konuştu.

Ana sponsorun plaketi Müezzinoğlu’ndan

Müezzinoğlu, geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de BALKANTÜRKSİAD’ın yanında olacağına ve her türlü projesine de destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Gecenin sonunda Berat Tunakan, Dr. Mehmet Müezzinoğlu da dâhil derneğe yeni katılan üyelere, üyelik sertifikalarını takdim etti.

Ayrıca gecenin sponsorlarına da hediyeleri verildi. Gecenin ana sponsoru olan TEB’in plaketini Mehmet Müezzinoğlu, Marmara Bölge Satış Müdürü Yunus Olgaç’a takdim ederken, gecenin diğer sponsorları olan NTA Çelik- B&G İnşaat, Nazar İnşaat, İnaner Tekstil, Korucuoğlu Unlu Mamülleri ve Almira Hotel yetkilileri de, teşekkür plaketlerini gecede hazır bulunan protokol üyelerinden aldılar.

BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR
BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR
BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR
BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR
BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR
BALKANTÜRKSİAD SİNERJİ OLUŞTURUYOR