BALKANTÜRKSİAD MOLDOVALI 18 GAZETECİYİ AĞIRLADI…

 Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yönlendirmesiyle Moldovalı basın mensuplarını ağırladı.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Bilek ve Yönetim Kurulu üyelerinin karşıladığı 18 Moldovalı basın mensubu BALKANTÜRKSİAD dernek merkezinde misafir edildi.

Bursa’nın ekonomik ve sosyal yapısı ile BALKANTÜRKSİAD hakkında Moldovalı gazetecilere bilgiler veren Levent Bilek, her yıl Türkiye ekonomisi için milyarca dolar katma değer üreten 400’ü aşkın balkan kökenli işadamı ve sanayiciyi ile aynı çatı altında yer aldıklarını söyledi.

Konuşmasında, bir araya gelerek ülkeler arasında daha yakın ilişkilerin kurulmasını sağlayabileceklerinin altını çizen Bilek, “Biz aynı coğrafyayı paylaşmanın ve komşuluk ilişkilerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu ilişkiler ekonomik faaliyetler ile kuvvetlendirildiğinde daha da anlam kazanıyor. Türkiye ile Moldova arasındaki dış ticaret hacmi 2014 yılında 533,7 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’nin Moldova’ya ihracatı 287 milyon dolar, ithalatı ise 247 milyon dolar olmuştur. Bunun arttırılması iş dünyasına yönelik çalışan bir sivil toplum kuruluşu olan bizim ve basın mensupları olarak sizin ortaklaşa çalışmaları ile mümkün olabilir” dedi.

Balkan ülkeleriyle sürekli irtibat halinde olduklarını ve BALKANTÜRKSİAD olarak balkan ülkelerinde ekonomi zirveleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Bilek, gerek ülke içinde gerekse de balkanlarda şubeleşme çabası içerisinde oldukları bilgisini verdi.

Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Sözeri’nin BALKANTÜRKSİAD’ın yaz okulu çalışmaları hakkında verdiği bilgilerin ardından, Moldovalı basın mensuplarının sorularıyla devam eden ziyarette, ekonomik, kültürel konular ele alınıp karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunulurken programın sonunda BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Bilek, Moldova heyeti başkanına dernek filamansıyla saat hediye etti.