BALKANTÜRKSİAD, BÜROKRATLARDAN OLUŞAN BALKAN HEYETİ İLE BİR ARAYA GELDİ..

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), bürokratlardan oluşan Balkan heyetini ağırladı. Toplantıda, Balkanlar ile ilgili yapılabilecek iş birlikleri ve yatırım fırsatlarının yanı sıra ekonomik sorunlardan da bahsedildi.

BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri ev sahipliğinde, BALKANSİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Karadağ Boşnaklar Danışma Başkanı Milletvekili İzet Braliç, Karadağ Boşnak Kültür Birliği Başkanı Enes Falya, Makedonya Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbrahim, Kosova Viti Kültür Müdürü Kaltrina Sulejmani, Karadağ Karayolları Genel Müdürü Osman Nurkoviç ve beraberindeki heyet katıldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, BALKANSİAD’ın kurulduğu günden bu yana faaliyete geçirdiği etkinlikler ve ekonomi zirveleriyle Balkan ülkeleri ile Türkiye arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “BALKANSİAD’ın öncülüğünde 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bursa’da düzenleyeceğimiz Balkan Ticaret Fuarı ve Kongresi’nde Balkan ülkeleriyle yeni ticari bağlantıların gelişeceğini umuyoruz. Bunun dışında Balkanlara yönelik çok önemli projelerimiz var. Umarım önümüzdeki senelerde organizasyonlarımızı birleştiririz” dedi.

Kendi başkanlığı döneminde 7 Balkan ülkesini ziyaret ettiklerini kaydeden BALKANSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Naci Şahin, “6 aylık başkanlık döneminde Balkanlarda iki zirve düzenleyen yeni başkanımız Aytuğ Onur, bizlerin yukarıya taşıdığı bayrağı daha da göklere çıkarıyor. Biz Balkanlar ile Türkiye arasında köprü olma görevini üstlendik. Bu görevi daha da geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Tüm Balkanları ilgilendiren bir sorundan bahsedeceğini ifade eden Karadağ Boşnaklar Danışma Başkanı Milletvekili İzet Braliç, “Şuanda bu sorunu paylaşmak için BALKANSİAD’ın en doğru yer olduğunu düşünüyorum. Bizim kendi topraklarımızda kalmamız gerekiyor. Bunu başarabilmemiz için uluslararası düzeyde güçlenmiş Türkiye’ye ihtiyacımız var. Sizden talep ettiğimiz yardım ülkelerimize yatırım yapmanız yönünde olacak. Bizim bu topraklarda kalabilmemiz için güçlenmemiz gerekiyor. Aksi halde yeni nesil ekonomik problemlerden dolayı ülkeden göç edecek” şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur tarafından Karadağ Milletvekili İzet Braliç’e flama takdim edildi.