BALKANTÜRKSİAD, ‘BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ’NE KATILDI.

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) yurt dışı iş gezilerine tüm hızıyla devam ediyor. BALKANTÜRKSİAD’ın son durağı Bulgaristan oldu.

BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan, Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ve Fatih Şakir ile birlikte çok sayıda dernek üyesi iş adamının da yer aldığı heyet, Bulgaristan ziyaretinde çeşitli temaslarda bulundu.

BALKANTÜRKSİAD heyeti, ilk olarak T.C. Sofya Büyükelçisi Sayın Hasan Ulusoy’u ziyaret etti. Büyükelçilik konutunda gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkilerle ilgili görüşmeler yapıldı.

Heyet daha sonra Sofya Ramada Otel’de Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD), T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği ve Filibe Ticaret Ataşeliği desteği ile düzenlenen ‘Bulgar-Türk Ticaret Günleri’ne katıldı. Bulgaristan’daki Türk iş dünyası temsilcileri, Bulgaristan’daki iş iklimine ilgi duyup Türkiye’den gelen misafirler, Bulgaristan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile STK temsilcilerinin yer aldığı ‘Bulgar-Türk Ticaret Günleri’ etkinliğinde çeşitli sunumlar ve B2B görüşmeleri yapıldı.

Etkinlikte yer alan BALKANTÜRKSİAD üyeleri, Bursa’yı, derneği, yaptıkları işi ve firmalarını tanıtma imkânı buldu. Ayrıca yapılan B2B görüşmeler ile üyeler, Bulgaristan’da faaliyet gösteren kendi sektörlerindeki firma temsilcileri ile tanıştılar.

“BULGARİSTAN ZİYARETİMİZ OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

Bulgaristan ziyaretine dair değerlendirme yapan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman İnan şunları söyledi: “BALKANTÜRKSİAD olarak yurt dışı iş gezilerimiz tüm hızıyla sürüyor. Özellikle Balkan ülkeleri başta olmak üzere Orta Avrupa’da birçok yere iş gezileri düzenliyoruz. Burada katıldığımız etkinlikler ve yaptığımız ziyaretlerle oradaki iş insanlarıyla bir araya gelerek olası iş birliklerinin önünü açmaya çalışıyoruz. Bulgaristan da sık ziyaret gerçekleştirdiğimiz komşularımız arasında yer alıyor. Bu ziyaretlerimiz neticesinde çeşitli etkinliklere davet ediliyoruz. Son olarak katıldığımız ‘Bulgar-Türk Ticaret Günleri’ etkinliği de oldukça verimli ve olumlu geçti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.”

BALKANTÜRKSİAD, ‘BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ’NE KATILDI.
BALKANTÜRKSİAD, ‘BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ’NE KATILDI.
BALKANTÜRKSİAD, ‘BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ’NE KATILDI.
BALKANTÜRKSİAD, ‘BULGAR-TÜRK TİCARET GÜNLERİ’NE KATILDI.