BALKANTÜRKSİAD BOSNA HERSEKLİ İŞ KADINLARINI AĞIRLADI…

– Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (BALKANTÜRKSİAD) Bosna Hersek İş Kadınları Derneği’ni ağırladı.

BALKANTÜRKEVİ’nde, BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete Bosna Hersek İş Kadınları Derneği Başkanı Aida Zupçeviç ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan 8 kişilik bir heyet katıldı.

Ziyarette konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, derin ve sağlam bir bağ ile bağlı oldukları Bosna Hersek’in önemli derneklerinden birini ağırlamaktan mutlu olduğunu dile getirdi. BALKANTÜRKSİAD’ın 400’ün üzerinde yer alan üye sayısı ile Bursa’nın en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında geldiğini ifade eden Tunakan, dernek ve Bursa ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Bursa’nın güçlü bir sanayi şehri olduğunu söyleyen Tunakan, kentin ayrıca tarihsel ve kültürel öneminden de bahsetti. Tunakan şunları söyledi: “Üyelerimizin Bursa dinamikleriyle olan olumlu ilişkisi, vizyoner üye yapımız, Bursa ve ülke ekonomisine sağladığımız katma değer, sosyal sorumluluk projelerimiz ve elbette 12 Balkan ülkesi ile kurduğumuz kültürel ve ticari köprülerle 6 yılda önemli işler başardık. Bu 12 Balkan ülkesi arasında Bosna Hersek de var. Zaten derin tarihsel ve kültürel bağımız olmasıyla da Bosna Hersek, çok değer verdiğimiz bir ülke.”

“BURSA VE SARAYBOSNA BENZER İKİ ŞEHİR”

Bursa ile Saraybosna’nın büyük benzerlikleri olduğunu vurgulayan Tunakan, Bosna Hersek’in, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olduğunu belirtti. Bosna Hersek’in büyük acılar yaşadığını ancak hayatın devam ettiğini ve sürekli geleceğe bakmak gerektiğini ifade eden Tunakan, Bosna Hersek’in bu anlayışla ilerlediğinin de altını çizdi. Kadınların iş dünyasındaki önemine dikkat çeken Tunakan sözlerini şöyle noktaladı: “Kadınların iş hayatında olması bir ulusun gelişmesi için en önemli kriterlerin başında gelmektedir. Dolayısıyla yakın zamanda çok acılar çekmiş Bosna Hersek’in gelişiminde kadınlar önemli rol oynayacaktır. Bu açıdan sizleri tanımaktan mutluyum. Umarım sizlerle birlikte güzel iş birlikleri yapma fırsatı yakalarız.”

Bosna Hersek İş Kadınları Derneği ile köprü vazifesi üstlenen BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalışma Grubu Başkanı Sabriye Şen de dünyanın neresinde olursa olsun iş dünyasında kadınları aktif bir şekilde görmekten mutlu olduğunu belirtti. Gıda sektörüne dair bilgileri konuklarla paylaşan Şen, Bosna Hersekli iş kadınlarıyla gelecek dönemde birlikte iş yapabileceklerini belirtti.

“ULUSAL VE ULUSLARARASI NETWORK KURMA AMACINDAYIZ”

Örnek ev sahiplikleri için BALKANTÜRKSİAD ailesine teşekkür eden, Bosna Hersek İş Kadınları Derneği Başkanı Aida Zupçeviç, Bursa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmasında dernek yapılarından da bahseden Zupçeviç, derneğin 400 civarı kadın üyeden oluştuğunu belirtti. Zupçeviç, şunları söyledi: “Derneği kurmaktaki amacımız Bosna Hersek’te girişimci iş kadınlarının önlerindeki engelleri kaldırmak, onlara güzel örnek olarak cesaret vermekti. Bununla birlikte bünyemizdeki üyelerimize bölgesel ve ulusal arenada fayda sağlayan ve iş birliklerine gidebileceği networkler kurma hedefindeyiz. Güzel bir yolda olduğumuzu düşünüyorum. BALKANTÜRKSİAD camiasına üye iş insanlarıyla güzel iş fırsatları yakalayabileceğimizi düşünüyorum”

Ziyaret, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan’ın Bosna Hersek İş Kadınları Derneği Başkanı Aida Zupçeviç’e flama takdim etmesiyle son buldu.

BALKANTÜRKSİAD BOSNA HERSEKLİ İŞ KADINLARINI AĞIRLADI…
BALKANTÜRKSİAD BOSNA HERSEKLİ İŞ KADINLARINI AĞIRLADI…