BALKANTÜRKSİAD 8’İNCİ EKONOMİ ZİRVESİNİ DÜZENLİYOR

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), 8’inci Ekonomi Zirvesi’ni 24-27 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Balkan ülkelerinde gerçekleştirdiği ekonomi zirveleri ile Balkanlar ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği açısından önemli bir köprü vazifesi gören BALKANSİAD, 8’inci zirvesini Hırvatistan’da düzenliyor. Bursa’dan bir grup iş adamının katılımıyla heyet olarak Hırvatistan’ın Zagreb kentine 4 günlük bir çıkarma yapacak olan BALKANSİAD,  burada Zagreb Ticaret ve Sanayi odası ile ekonomik işbirliğine yönelik toplantılar, yüz yüze görüşmeler, firma ziyaretleri ve şehir turu gerçekleştirecek. Heyet ayrıca 25 Nisan Cuma günü Ticaret Müşavirliğiyle de bir görüşme yapacak. BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur başkanlığındaki heyet, 24 Nisan Perşembe Sabahı Zagreb’de olacak, 27 Nisan Pazar akşamı yurda dönecek.

Yeni yönetim olarak ilk ekonomi zirvesini gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleri ile Balkanlarla sosyo-kültürel bağın yanında ekonomik bir yakınlığın da kurulması için önemli adımlar attık. Hırvatistan’da gerçekleştireceğimiz temaslar ile özellikle ekonomik işbirliğine dair olumlu neticeler alacağımızı düşünüyorum. Farklı iş kollarından bir grup işadamıyla birlikte Zagreb’de kültürel olduğu kadar ekonomik alanda da önemli başlangıçlara fırsat sağlayacağımızı biliyorum” dedi.

Zagreb ziyaretinde Uludağ Üniversitesi’nden bir öğretim üyesinin de kendilerine eşlik edeceğini belirten Başkan Aytuğ Onur, “Balkanlarla kurduğumuz ekonomi köprülerini eğitim alanında da kuracağız. Balkanlı gençlerimizi Uludağ Üniversitesi’ne çekmek için ayrıca üniversitemizin tanıtım yapmasına da elçilik edeceğiz” diye konuştu.