BALKANTÜRKSİAD, 4 BİN KİŞİYE AŞURE DAĞITTI…

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD), Muharrem ayı dolayısıyla yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıttı. Aynı hafta içerişinde düzenlenen etkinliklerde konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “Muharrem ayında bereketin simgesi olan aşureyi vatandaşlarımızla paylaşarak, birlik ve beraberliğin önemine bir kez daha dikkat çektik” dedi.

BALKANSİAD her yıl geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımı programını bu yıl da düzenledi. Yaklaşık 4 bin kişiye aşure dağıtımının yapıldığı etkinliklerde, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Naci Şahin’de hazır bulundu.

Suluki Camii ve Hürriyet Merkez Cami’lerinde gerçekleşen aşure dağıtımı etkinliklerinde konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “Öncelikle Muharrem ayının ülkemize bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum. BALKANSİAD olarak, toplumumuzun tıpkı aşure gibi birçok çeşidi içerisinde barındırdığını düşünüyoruz. Bu çeşitliliğin zenginlik olduğu düşüncesiyle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Böyle maneviyatı yüksek zamanların kıymetinin bilinmesi gerektiğinin de altını çizen Dr. Aytuğ Onur, aşure gibi geleneklerin ilelebet devam etmesi gerektiğini de vurgulayarak, “Muharrem ayında bereketin simgesi olan aşureyi vatandaşlarımızla paylaşarak, birlik ve beraberliğin önemine bir kez daha dikkat çektik” ifadelerini kullandı.