BALKANTÜRKSİAD, 11. EKONOMİ ZİRVESİ’Nİ SLOVENYA’DA DÜZENLİYOR…

Balkan ülkeleriyle Türkiye arasında ekonomik, kültürel ve eğitim gibi konularda işbirliği köprüleri kuran BALKANTÜRKSİAD, ekonomik işbirliği zirvelerinin 11.’sini Slovenya’da düzenleyecek.

BALKANTÜRKSİAD, Türkiye ile Balkanlar arasında kurduğu ekonomik işbirliği halkasını genişletiyor.  Balkan ülkelerine düzenlediği ticari ziyaretler ve o ülkelerde gerçekleştirdiği ekonomi zirveleri Türkiye’nin ticaret hacminin artmasına katkı sağlayan BALKANTÜRKSİAD’ın son durağı Slovenya olacak.  4-8 Kasım 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ziyarette BALKANTÜRKSİAD heyeti, Slovenya’yı yakından tanıma fırsatı bulacak. Aynı zamanda 11. Ekonomi Zirvesi’yle de iki ülkenin iş adamları bir araya gelerek gelecekteki fırsatları masaya yatıracak.

ZİYARETİMİZİ İŞBİRLİĞİNE ÇEVİRMEYİ PLANLIYORUZ

Ziyaret ve ekonomi zirvesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Dr. Aytuğ Onur, “Türkiye’nin 2023 yılı ekonomik hedeflerine BALKANTÜRKSİAD olarak verebileceğimiz en fazla katkıyı sağlamak için Balkanlarla ticari faaliyetlerimizi artırma çabasındayız. Bursa’dan bir grup işadamıyla birlikte Slovenya’da ticari faaliyetlerin yanı sıra Slovenya’nın başkenti Ljubliana’da ekonomi zirvelerimizin 11.’sini gerçekleştireceğiz. Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası ile ekonomik işbirliğine yönelik toplantılar, yüz yüze görüşmeler, firma ziyaretleri yapacağız. Sırbistan’da yapacağımız ticari ziyaretlerimizi işbirliğine çevirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

EKONOMİK YAKINLIK İÇİN ADIMLAR ATIYORUZ

Dr. Onur, “Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz ekonomi zirveleriyle Balkanlarla sosyo-kültürel bağın yanında ekonomik bir yakınlığın da kurulması için önemli adımlar attık. Bu adımlarla da Balkan ülkeleriyle ciddi ekonomik ilişkiler kurmayı başardık. Amacımız bu ilişkilerimizi daha da kuvvetlendirmek. Slovenya’da yapacağımız ticari ve ekonomik görüşmeler de bu amaca hizmet edecektir” ifadelerini kullandı.