BALKANTÜRK EĞİTİM VAKFI İŞBİRLİĞİNE HAZIR

Balkan Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Naci Şahin, BEV’in, BALKANTÜRKSİAD’ın en önemli projelerinden biri olduğuna değinerek , “Vakfımızı 7 ay gibi kısa bir zaman önce hayata geçirdik. Kuruluşumuzdan bu yana geldiğimiz nokta oldukça güven teşkil edici” dedi. 

Bursa-Balkan Ticaret Fuarı ve 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi kapsamında Tüyap Fuar Alanı Çekirge Salon’da ‘Belediye-Üniversite İşbirliği’ konulu panel düzenlendi. Panelde İstanbul Medeniyet Üniversitesi  Sosyopark Koordinatörü  Prof. Dr. Gülfettin Çelik,  Yıldız Teknik Üniversitesi Araştırma Görevlisi İsmail Sevim,  Küçük Çekmece Belediyesi İşlem Müdürü Çağdaş Mersinlioğlu,  Sultanbeyli Belediyesi ARGE Şefi Ahmet Kerim Nalbant ve Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı konuşmacı olarak yer aldı. Panel öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Naci Şahin, “BALKANTÜRKSİAD’ın en önemli projelerinden biri Balkan Türk Eğitim Vakfı. Vakfımızı 7 ay gibi kısa bir zaman önce hayata geçirdik. Kuruluşumuzdan bu yana geldiğimiz nokta oldukça güven teşkil edici.  BEV, 7 ay çok kısa bir süre olmasına rağmen 7 yıldır faaliyetiymiş gibi projelerini başardı.  2 ay önce Sofya Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi arasında öğrenci değişimini sağlayacak protokolü imzaladık. Yüz öğrenci gönderdik. Hedefimiz bu sayıyı 200-300 gibi rakamlara yükseltmek. Vakıf olarak 200’e yakın öğrenciye burs veriyoruz.  Oldukça yüksek bir sayı bu. 30 bin TL’ye yakın bütçeye tekabül ediyor” dedi.

BEV’in belediyelerle üniversiteler arasında yapılacak işbirliğinde üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğunu vurgulayan Şahin, şunları söyledi: “Balkanlarla Bursa arasında eğitim köprüsü vazifesini üstlenen tek vakıfız. Bundan sonraki çalışmaları hep birlikte yapmaya talibiz.”