BALKANSİAD BULGAR HEYETI AĞIRLADI

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), 8’inci Sinerji Toplantısı için Bursa’ya gelen Bulgar heyeti yemekli bir toplantıda ağırladı.

Tavacı Recep Usta’da gerçekleştirilen toplantının ev sahipliğini Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Naci Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri yaptı. Toplantıya Bulgaristan’dan Şumen Valisi Ventsislav Venkov, Rusçuk (Ruse) Valisi Ventsislav İliev, Razgrad Valisi Stoyan Nençev, Tırgovişte Valisi Emel Rasimova,  Bulgaristan Çalışma Eski Bakanı ve Milletvekili Totyu Mladenov, Vratsa Belediye Başkanı Nikolay İvanov, Şumen Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Şumen Belediye Meclisi Başkanı Prof. Dr. Georgi Kolev, Vratsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Evgeni Evgeniev ve Alkomet Yönetim Kurulu Başkanı ve Bulgar-Türk İşadamları Derneği Başkanı Fikret İnce katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Naci Şahin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğinin ve BALKANSİAD’ın bu gelişmede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Bulgar Heyet adına toplantıda konuşan Alkomet Yönetim Kurulu Başkanı ve Bulgar-Türk İşadamları Derneği Başkanı Fikret İnce de teşekkür ifadelerinin yanında hem kültürel hem de ekonomik olarak ikili ilişkilerinin gelişmesinin önemli olduğunu ve bu noktada BALKANSİAD’ın girişimlerinin destekçisi olduklarını belirtti. Ayrıca üçünü kez bir buluşma gerçekleştirdiklerini söyleyen Fikret İnce, artık daha sık bir araya gelip somut adımlar atacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından yemek programına geçilirken konuklara Türk yemekleri ikram edildi. Toplantıda ayrıca Ziraat Bankası tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.