BALKAN CAMİASI İFTARDA BİR ARAYA GELDİ…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BALKANTÜRKSİAD) ‘18. Sinerji Toplantısı ve İftar Programı’ yoğun katılımla gerçekleştirildi. Balkan camiasını bir araya getiren gecede BALKANTÜRKSİAD, bünyesine katılan 11 yeni üyesiyle gücüne güç kattı. 

Podyum Davet’te gerçekleştirilen programa AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bursa Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Atilla Ödünç, BALKANTÜRK Eğitim Vakfı (BEV) Başkanı Naci Şahin, Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı (BAL-GÖÇ) Yüksel Özkan’ın yanı sıra siyasi parti ve  sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile BALKANTÜRKSİAD üyeleri katıldı.

Uludağ Üniversitesi (UÜ) İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız’ın onur konuğu olduğu programın selamlama konuşmasını yapan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Balkan camiasının toplumda birleştirici bir özelliği olduğuna dikkat çekti. Tunakan, “Güçlü ve büyük bir aile olan camiamız Balkan coğrafyası ile Bursa ve ülkemiz arasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda köprü görevi görüyor. Ramazan ayının bereketi ve iftar sofralarının etrafında inşa edilen manevi köprülerle de kalplerimize huzur, yüreklerimize sıcaklık hâkim oluyor. Bu huzurun dünyada sıkıntı çeken tüm coğrafyalara yayılmasını diliyorum” dedi.

BALKANTÜRK EVİ 30 AĞUSTOS’TA AÇILIYOR

Yapımı hızla devam eden BALKANTÜRK Evi’nde son aşamaya gelindiğini belirten Tunakan, “Yeni hizmet binamız için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bir aksilik olmazsa BALKANTÜRK Evimizi 30 Ağustos’ta açacağız ve bir sonraki iftarımızda sizleri kendi evimizde ağırlayacağız” dedi. Tunakan, Ramazan ayının bereketinin tüm Müslümanların üzerinde olmasını dilerken, iftara katılanlara ve programın düzenlenmesinde emeği geçen sponsorlara da teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Berat Tunakan’ın ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de kurulduğu günden bu yana BALKANTÜRKSİAD’ı yakından takip ettiğini söyledi. BALKANTÜRKSİAD’ın Bursa’nın büyümesine, güzelleşmesine, Balkan camiasının kenetlenmesine ve sivil toplum hayatının renklenmesine büyük katkı sağladığının altını çizen Şahin, “BALKANTÜRKSİAD’ın bir diğer önemi de eğitime verdiği destektir. Biz Bursa hizmetkârı olan bu derneğin her zaman yanındayız. Bu akşam burada bizimle beraber olan, Bursa’nın bütünlüğüne, Bursalı olmanın ayrıcalığına destek veren tüm BALKANTÜRKSİAD ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken Erkan Aydın ise bu gibi programların maneviyatı ve dayanışmayı arttırdığını ifade etti.

Ülkenin birlik ve beraberliği sağladığında her şeyi yapabileceğini vurgulayan Aydın, “Birlik beraberliğe ülke olarak en çok ihtiyaç duyulan zamanlardayız. Böyle özel gecelerin vesilesi ile bunu en iyi şekilde idrak ediyoruz. Her zaman şahit olduk ki bu ülke birlik içinde olduğu zaman başaramayacağı bir şey yoktur. Bursa’mızın en önemli sivil toplum kuruluşlarından olan BALKANTÜRKSİAD’a da bizi böyle güzel bir gecede bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum” İfadelerini kullandı.

“BALKAN VATANDAŞLARIMIZ BURSA’YA DEĞER KATIYOR”

BALKANTÜRKSİAD’ın kurulduğu günden bu yana yaptığı çalışmalarla Balkanlar ve Bursa arasında hem ekonomik hem de sosyal olarak güçlü bir bağ kurduğunu ifade eden Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör; “Ülkemizin ve Bursa’mızın ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasına katkı sağlayan, vatanını ve milletini seven Balkan kökenli vatandaşlarımız, iyi ki varsınız, sizlerle beraber daha güçlüyüz” dedi.

Güngör’ün ardından söz alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç de BALKANTÜRKSİAD ailesine düzenlediği iftar programı için teşekkür ederek tüm Müslümanlara güzel bir Ramazan ayı diledi.

BALKANLAR VE BURSA ARASINDAKİ KÖPRÜ: BALKANTÜRKSİAD

Programda konuşan BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin ise BALKANTÜRKSİAD ve BEV olarak eğitime verdikleri desteğe dikkat çekti. Şahin, “Balkanlar ve Bursa arasında bir köprü görevi gören bizlerin en çok önem verdiği şeylerden biri de eğitim. Bu doğrultuda yaklaşık 200 öğrenciye burs veriyoruz. Burs sayısını artırmak ve kaynak yaratmak için katkı aktarmak için çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyor ve çelenk hizmeti sunuyoruz. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz” dedi.

ALLAH’I SEVMEK ONU TANIMAKLA MÜMKÜNDÜR

18. Sinerji Toplantısı’nın Onur Konuğu Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız ise “Kalpler Ancak Allah İle Huzur Bulurlar” konu başlığında bir konuşma gerçekleştirdi.

Yediyıldız, Allah’ı sevmenin O’nu tanımakla, O’na inanmakla mümkün olacağını söyledi. İnsanların gerçek huzuru ve mutluluğu ancak Allah sevgisinde bulacaklarının altını çizen Yediyıldız, “Maneviyatın doruklarına çıkabilmek için almayı değil her anlamda vermeyi esas almalıyız. İlgi sevgiden doğar. Allah’ı sevmeliyiz. Varlığımızın hakikatini bilmeliyiz. ” dedi.

BALKANTÜRKSİAD GÜÇLENİYOR 

Konuşmaların ardından BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan tarafından Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız’a ve gecenin gerçekleşmesine katkıları olan kuruluşların temsilcilerine teşekkür plaketi verildi.