2018 GÜNCEL İSTİHDAM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, (BALKANTÜRKSİAD) üyeleri ve iş dünyası için düzenlediği bilgilendirici toplantılarına devam ediyor.

BALKANTÜRKSİAD bilgilendirici toplantılar çerçevesinde, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesi (PERYÖN) ve Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) ile birlikte ‘2018 Güncel İstihdam Teşvikleri’ konu başlığında seminer düzenlendi. Seminerin konuk konuşmacıları olan SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen konuyla ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.

BALKANTÜRKEVİ BEV Konferans Salonu’nda BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ve BUİKAD Başkan Yardımcısı Oya Eroğlu’nun yanı sıra iş dünyası temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği seminerin açılışında konuşan BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatih Şakir, “Dünyada on işten dokuzunun özel sektör tarafından arz edildiği göz önünde bulundurulursa, bizlere oldukça önemli görevler düşmektedir. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu teşviklerle birlikte gelecek dönemde istihdam konusunda daha iyi noktalara geleceğimize olan inancımız tamdır” dedi.

“BU SÜREÇTE BÜTÜN EKONOMİK FAALİYETLER BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Şakir şunları söyledi: “Önemli bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde, bütün ekonomik faaliyetler büyük ehemmiyet arz ediyor. Bunların başında elbette üretim geliyor. Üretimle birlikte istihdam da üzerinde durmamız gereken önemli bir konu olarak yer alıyor. Yaşadığımız rekabetçi piyasa ortamında, daha fazla ve daha nitelikli ürünü üretmek, istihdam sağlanamadan düşünülemez. İstihdam yaratmak sadece firmalarımız açısından değil, ekonomik ve sosyal kalkınmaya da sağladığı değerler açısından oldukça önemidir.”

“UMARIM İŞSİZLİK ORANLARINI EL BİRLİĞİYLE AZALTIRIZ”

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül ise “Özellikle istihdam için çaba harcanan bu dönemde devlet teşvikleri bizim için oldukça önemli. İşsizlik oranları 10,8 olarak açıklandı. Umarım hepimizin çabasıyla ekonominin biraz rayına girmesini sağlarız ve böylece işsizlik rakamlarını biraz daha azaltabiliriz. Bizler İK’cılar olarak maliyetten çok verimliliğe bakıyoruz. Maliyetten çok iş gücünün daha iyi kullanılmasına bakıyoruz” şeklinde konuştu.

“BURSA BİRÇOK KONUA ÖNCÜ OLMALI”

BUİKAD Başkan Yardımcısı Oya Eroğlu da, “En son açıklanan verilere göre Türkiye’deki toplam sigortalı çalışanların yüzde 4,7’si Bursa’da yer alıyor. 622 bin çalışanın 440 bini erkek, 181 bini ise kadındır. Bursa, çalışan kişi sayısı ve iş yeriş bakımında 3, ülke ekonomisine kattığı değer açısından ise 4.sıradadır. Sanayisi, organize sanayi bölgeleri, lokasyonu ve nüfusu ile ilimiz, ülkenin can damarlarından biridir ve bu yüzden birçok konuda öncü olmak zorundadır. Ülkemizde kadınlar iş hayatı ve annelik arasında seçim yapmak zorunda bırakılıyor. Çalışan kadın ise bu süreçte evlilik, doğum izni ve süt izni gibi aslında sorun olmamasına rağmen sorun olarak yansıtılan durumlarla karşılaşmaktadır. Bu durumlarla ilgili karar mekanizmalarındaki yetkililere ve STK’lara görevler düşmektedir” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca ve İŞKUR Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ‘2018 Güncel İstihdam Teşvikleri’ ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Program soru cevap bölümü ile sona erdi.

2018 GÜNCEL İSTİHDAM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU
2018 GÜNCEL İSTİHDAM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU
2018 GÜNCEL İSTİHDAM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU