2. AKILLI BELEDİYECİLİK ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI…

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) yöneticileri Marmara Belediyeler Birliği (MBB) yetkilileri ile biraraya gelerek, 2. Akıllı Belediyecilik Zirvesi sürecine start verdi. Toplantıda konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, “Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni Türkiye’nin dışına taşıyıp uluslararası düzeyde katılım sağlamak  için çalışmalarımıza başladık” dedi.

İstanbul’daki Marmara Belediyeler Birliği merkezinde gerçekleşen toplantıda BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur ve BALKANSİAD Yönetim Kurulu üyelerinden; Veda Girgin Eroğlu, Süleyman İnan ve Serdal Can yer alırken, Marmara Belediyeler Birliği’nden; Çevre Danışmanı Aynur Acar, Bilgi İşlem Koordinatörü Kerem Ulusoy, MBB Genel Sekreteri Cemil Arslan, Marmara Organizasyon Şirketi Müdürü Salih Döğenci ve Marmara Organizasyon Şirketi Müdür Yardımcısı Yeşim Bayraktaroğlu hazır bulundu.

Dünya çapında 100’ün üzerinde belediyenin katılması beklenen zirvenin hazırlık toplantısında, Balkanlar’dan gelecek belediyelerin listesi oluşturuldu. Toplantıda, zirveye katılacak belediye başkanlarının 1 gün önceden davet edilip Bursa’nın tarihi yerlerine gezi düzenlenmesi planlanırken, zirveye katılacak belediyelere ise Balkan Ticaret Fuarı’nda kendilerini tanıtma imkânı verilmesi kararına varıldı.

Toplantıda konuşan BALKANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytuğ Onur, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni Türkiye’nin dışına taşıyıp uluslararası düzeyde bir marka haline getirmek için gereken tüm çalışmaları yapacaklarını belirterek, zirvenin her yıl büyümesini hedeflediklerini kaydetti. Türkiye’de teknoloji sağlayan firmaların belediyeler ile buluşması için böyle bir zirvenin gerekliliğine dikkat Çeken Onur, birçok teknoloji sağlayıcı firma tarafından belediyelere sunulacak teknolojik kolaylıkların Türkiye’deki belediyecilik anlayışını farklı bir boyuta taşıyacağına işaret etti.